tirsdag 18. oktober 2011

Rehabiliteringsenteret i Atyra.

Evangeliesenteret i Norge har på mange måter vert et forbilde for rehabiliteringsenteret  i Atyra. Ovidio Perez som startet dette opp sammen med Kjell Kvarstein, er blitt kalt " Paraguays Ludvig Karlsen". Vi har jo hatt gleden av å kjent Lise og Ludvig i mange år, og vi kan bekrefte at Ovidio har mange likhetstrekk med Evangeliesenterets grunnlegger. Han er en karismatisk evangelist, som når inn nesten over alt.
Senteret i Atyra, en by ca. 60 km fra hovedstaden Asuncion, og har det flotte navnet "Tekove Pyahu", som betyr " Nytt liv". Mange er også de som har fått nytt liv under et opphold der.
I dag har senteret 26 beboere. Det holder til på en eiendom i landligge omgivelser ca 5 km utenfor Ayra.
Standarden er enkel, men hjertevarmen og omtanken er stor. Opplegget er som ved Evangelisenteret, med samtale,bønn og praktisk arbeid.

Williams er en av beboerne.Han har vert her et halvt år. En ressurssterk person, som mangler 2 år av studiene for å bli data ingeniør. Han hadde gitt opp håpet om å gjøre ferdig studiene, men nå har livet fått et nytt perspektiv, han ser fremover og håper at han skal kunne starte opp med studier igjen i februar. Skal han kunne det, må vi gi han mulighet til det. Har du en mulighet til å være med på det, så er det fint om du sender oss noen ord.......

-Williams
                                                                                               Ivan
Ivan er en av de sist ankomne. Han er 15 år, kom sammen med fire andre fra ungdomsfengselet. En dommer som er ansvarlig for dem tok kontakt med Ovidio, med spørsmål om disse kunne få være de siste månedene her ved senteret, før de blir sluppet fri, noe de fikk selv om ingen kunne dekke noe økonomisk for dem. Alle disse fire  guttene stortrivdes, deltok i det praktiske og var glade for muligheten  hadde fått. Senteret trenger støtte, også økonomisk. Det økonomiske delen er en viktig del for å få det til å fungere Det er så tragisk å måtte si .til å gi hjelp, når en vet konsekvensene det.        

For tiden males senteret både invendig og utvendig, dette skaper også mer trivsel, for ikke å snakke om at den gamle 20" tv nå blir byttet ut med en på over 40", takket være en ungdom fra Bømlo. Da det siste ble fortalt dem ble det jubel!

1 kommentar:

  1. så godt å høre ingvald! vi skal starte "damer i oppdrag" på klippen 2. november. vi har et maleri vi skal lodde ut, å pengene bi får inn i dette arbeidet vil vi gi til senteret! gud er stor, å vi må tru han for STORE TING!amen. silvia

    SvarSlett