torsdag 27. oktober 2011

Menigheter i vekst..

Da de norske misjonærene startet opp sitt arbeid på 50-60 tallet, ble  menighetsarbeidet registrert under Filadelfia navnet, som en felles registrering, men der hver lokal menighet var selvrådende.  Misjonsarbeidet ble ofte siktet inn mot den svake del av befolkningen, og barnehjem og klinikker ble bygd.
Hvordan er det i dag vel 50 år etter. Det sosiale arbeidet er overtatt og drives av nasjonale med økonomisk støtte ifra Norge. Klinikkarbeidet er overtatt av det lokale helsevesen.

Menighetsarbeidet er i vekst. Det som slår en når en kommer til møtene, er mye ungdom, og nettopp det lover godt med tanke på fremtiden. Men Paraguay har da da også en ung befolkning. Halvparten av landets befolkning er under 20 år!
Flere av menighetene opplever en stadig vekst, og lokalene som ble bygget av misjonærer, med full finansiering fra Norge, er blitt revet, og nye kirkebygg reiser seg, nå med del finansiering fra Norge.

Tre menigheter holder på med fullførelsen av sine lokaler.

Menigheten i Atyra som i disse dager runder 41 år er kommet lengst i fullførelsen. Her mangler kun siste finpuss på gulvet, samt høytaleranlegg. Høytaler-anleggene, og ikke minst bruken av dem er et kapittel for seg i Paraguay. Det føles som om alle knapper skrues på max, så  her trengs det undervisning.
Menigheten i Atyra med Rita og Jorge Meza som pastorpar opplever en fin tid , der det mangler lite på at det nye lokalet er fullt på  søndagsmøtene.                                                                                                      

Menigheten i Ypacarai, er den største, og bygger også det største lokalet. Møtene pågår for fullt selv om lokalet mangler mye på å være ferdig, og det er vel halvfullt i hovedsalen ved et vanlig søndagsmøte. Her er det også planlagt et større galleri, som det nok vil bli bruk for.
Det største løftet de står foran nå er undertak i hovedsalen, noe som vil hjelpe både for lyd og mot varme.
Pastorpar her er Catalina og Ramon Estigarribia.               
                                                                                                                            
Pedro Juan Caballero er en grenseby mot Brasil nord øst i Paraguay. En by som har hatt en rivende utvikling siden misjonærene startet opp her på slutten av 60 tallet. Byen har blitt kjent som en tøff by, med mye organisert kriminalitet og narkotikatrafikk, men for oss "vanlige" er det en vennlig by.
Også her bygger Filadelfia menigheten nytt lokale. Et lokale med tanke for vekst, noe de allerede opplever, og mange er blitt tillagt menigheten siste året. Bygget har også planlagt galleri som andre byggetrinn. Behovet for undertak merkes også her under møtene, men det blir en kostnad på ca. 60 000 kroner, og det er ikke så lett å samle inn et slikt beløp for en ungdommelig menighet, men det jobbes hardt. Her er det også mye ungdom, lovsangsteam, og dyktige musikere. Det er både lyd og trøkk i lovsangen som ledes av
Alexis Caceres.    Pastorpar her er Mirian og Alfredo Saucedo.

Det spirer, det gror, og det vokser.  De som har startet arbeidet, lagt grunnen, gjort sin innsats, har ikke gjort det forgjeves! Arbeidet vokser!   Vi som nå får se det på nært hold, vi gleder oss.... og ser med spenning fremover mot forsettelsen.......

2 kommentarer:

  1. Jeg vil anbefale alle som leter etter forretningslån til Le_Meridian, de hjalp meg med lån på fire millioner dollar for å starte opp quiltingsvirksomheten, og det var raskt. Når jeg fikk et lån fra dem, var det overraskende hvor lett de hadde å jobbe med. De kan finansiere opp til $ 500.000.000.000 (fem hundre millioner dollar) i alle regioner i verden så lenge det kan garanteres 1,9% avkastning på prosjektene. Prosessen var rask og sikker. Det var definitivt en positiv opplevelse. Unngå svindlere her og ta kontakt med Le_Meridian Funding Service On. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. hvis du leter etter forretningslån.

    SvarSlett
  2. Tillat meg å introdusere LE-MERIDIAN FINANSIERINGS TJENESTER. låneselskapet som gir meg et lån på 5 000 000,00 dollar. Når andre låninvestorer har neglisjert tilbudet mitt, men Le_Meridian Funding Service gir meg suksesslån. De er direkte i lånefinansiering og prosjekt når det gjelder investering. de tilbyr finansieringsløsninger til selskaper og enkeltpersoner som søker tilgang til kapitalmarkedsfond, de kan hjelpe deg med å finansiere prosjektet ditt eller utvide virksomheten din. E-postkontakt :::: lfdsloans@lemeridianfds.com Også lfdsloans@outlook.com eller Skriv på whatsappnummer på 1- (989-394-3740) Good Intend,

    SvarSlett