torsdag 1. desember 2011

Sueños

Sueños er en registrert stiftelse for hjelp til paraguaysk ungdom. En hjelp til å realisere sine drømmer om utdannelse og et verdig liv.
I et land som Paraguay er det pengene som ofte er det avgjørende. Hvilken familie du kommer fra.
Dette fører til at mange ungdommer stiller i utgangspunktet så langt bak i køen, at de aldri når frem. Hadde karaterene fra videregående skole blitt lagt til grunn, hadde mange av de vert fremst i køen, men tilfeldigheten gjorde det slik at de ble født inn i en familie, som hadde kanskje mye av kjærlighet og varme, men lite av jordisk rikdom...... Det er ungdommer fra slike familier Sueños ønsker å hjelpe.
Raquel trenger støtte til sykepleiestudiet

Nå avsluttes skoleåret i Paraguay. Med glede ser vi at fire av de vi gir stipend til, har nå avsluttet sine studier. En har nå fått sitt bevis som sykepleier, en har etter et krevende studie blitt sivilagronom, en har fullført psykologi studier, og en har mottatt sitt diplom som fysioterapaut.
Når vi legger til de som tidligere har tatt sin eksamen som dataingeniør, sykepleier/jordmor, lektor, biotekknikker og  lege, er det ni ungdommer vi til nå har hjulpet frem med utdannelse. Jeg kjenner bakgrunnen til alle disse, og det jeg kan si er at uten hjelp fra Sueños hadde disse vert i en vanskelig situasjon idag. Inntektene til foreldrene til disse ungdommene ligger under det som er et eksistensnivå, og selv om de gjerne ville, så hadde de ikke hatt mulighet til å hjelpe sine frem! Jeg er glad for at vi har kunnet hjelpe disse til å realisere sin drøm.
Vi har17 studenter som fortsetter neste år. I tillegg  har vi fått søknader for fire nye, ungdommer som ønsker å studere fysioterapi, data, og medisin, hva gjør vi med disse?? For å klare å hjelpe trenger vi flere støtteparnere, hvet du om noen??

Rodrigo underskriver lånet
Rodrigo er en av dem som dette året avsluttet sin utdannelse, og har nå fått sin diplom og autorisajon som fysioterapaut. Vi kom inn i hans situasjon etter at han hadde påbegynt sine studier. Han mistet brått sin far, moren ble alene med å forsørge sine to gutter, der Rodrigo er den eldste. Rodrigo hadde ingen mulighet til å fortsette sine studier, men så via via, fikk han kontakt med Sueños. Idag har vi nok et lykkelig resultat. Takk til dere som er med og støtter trofast.  Det nytter!! Drømmer realiseres!!

I dag var Rodrigo innom for å motta et lite lån, på kr. 14.000. Lånet skal brukes til innkjøp av instrumenter som han trenger når han fra nyttår åpner sin klinikk. Lånet er rentefritt, og er avdragsfritt de første 6 mnd ,og skal deretter nedbetales i løpet av 2 år. Det var en lykkelig ungdom som forlot oss idag, og vi satt kanskje enda lykkeligere tilbake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar