onsdag 7. desember 2011

Chore

Denne gangen var bilen fullastet, likeså den doble hestehengeren vi hadde på kroken, med ca hundre sekker brukttøy som skulle fordeles i området rundt Chore, ca 300 km nord for hovedstaden Asuncion. Vi så frem til noen spennende dager, og det ble både spennende og slitsomt, men du så gildt!!
Klær kommer frem til stor glede.
Vi fikk god hjelp fra menigheten i Chore, vi fikk laste en del over på en liten lastebil når vi skulle inn til to indianerkolonier av mby`a stammen. Det må bare oppleves, for det går ikke ann å beskrive den gleden de utstråler ved å få brukttøy fra Norge. Kontakten med disse to gruppene ble opprettet og om vel en måned blir det nye besøk. Vi gleder oss allerede!

Om indianerane har det vanskelig så er det også mange av den paraguayske befolkningen som og sliter, og mangler det meste av det som vi tar som en selvfølgelighet. En slik plass er La Niña. Her var det enkelt, ja veldigt enkelt. Men for en gjestfrihet, og skjelden har vel hønsesuppe med maisboller smakt bedre en her.
Her har de fått en tomt til lokale, og da vi kom, på søndag hadde de hatt dugnad og ryddet plassen for kratt, der lokalet skulle stå. De hadde jobbet hart fra tidlig på morgenen, og ventet oss på ettermiddagen.
Vi hadde med oss endel brukttøy, og da dette ble delt ut til de enkle familiene, ja da skulle dere ha vært der. Kansje den gladeste ble kona til lederen som fikk seg en fin norsk vinterkåpe, og utbrøt i begeistring, nå slipper jeg å fryse  på motorsykkelen i vinter. Hun hadde nok hatt det kaldt på vei til møtene vinterstid.
 Nattverdsmøte i enkle omgivelser
Vi skulle ha det første møtet på lokaltomta, med nattverd. Jeg har aldri tidligere vært med om nattverd under så enkle omgivelse. Bordet var en kasse med en tøystykke på. Oppå det stod et glss med vin, og en plastbolle med brød, men for en opplevelse det var. Vi reiste beriket tilbake, takknemlige over det vi hadde fått være med om.
Nattverds betjening
Menigheten i Chore er en opplevelse. Den ledes av en tidligere elitesoldat, Higinio og for en åndelig leder han er blitt. Da han kom til Chore tellet menigheten 6 medlemmer. Nå er det 214 medlemmer. De har 9 utposter, møter nesten hver kveld. Pastoren sliter ut en motorsykkel i året, stadig på farten, og Herren virker med!!
Lokalet  de innviet for to år siden er forlite, og de driver nå med utvidelse slik at de skal kunne få plass til 330 stoler. De er kommet opp i takhøyde, og skal nå til med taket. Til dette trenger de hjelp, for her er det snakk om en stor utbetaling, de kan ikke ta det litt etter litt. Det må tas i en engang.
Vil du være med å hjelpe med dette kan du bruke konto nr. 3201 27 87447
Det er advents tid, og det går mot Jul. Vi får prøve å roe ned litt, finne litt julemusikk og håpe at julestemningen kommer. Den gjør nok det! Jul skal vi feire sammen med Olav, Gloria og barnebarna som vi har her ute. Da skal vi lese sammen om Han som kom, ble lagt i en krybbe, og vi kan synge han er frelser min, han er frelser min...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar