mandag 19. desember 2011

Brigido


Brigido og Adriana

Historien om Brigido er et av lyspunktene i misjonsarbeidet.  Det er ikke alt vi gjør som lykkes, årsakene til det kan være mange og sammensatte.
Vi går tilbake til 1994. Grunnskolen i Paso Cadena hadde avsluttet skoleåret, Brigido var en dem som gikk ut sjette klasse. På den tiden var det så langt man kunne nå i Paso Cadena.

Dokumentene underskrives
Jeg husker det godt. Han sto utenfor boligen vår, hørte på foreldre som ba om hjelp til videre skolegang for sine. Ingen brydde seg om han, utsiktene hans var å hjelpe til i åkeren, han var jo tolv år. Plutselig legger jeg merke til blikket hans, og sier vendt mot han, og "du Brigido vil ikke du gå videre på skole?" Han ser ned:"Jooo, men...." jeg fortsatte før han fikk si noe mer, "spring og spør om du får lov, så ordner jeg resten". Det ble fart på de små føttene...... Han bodde sammen med sine gamle besteforeldre, mor hadde reist en vei, faren en annen vei, begge med nye partnere.
Bryllupsgjester
Brigido reiste til Ypacarai, 12 år gammel med stipend fra misjonen. Han ble her i 15 år, var kun hjemme i feriene. han fullførte videregående, tok lærerutdannelse, er nå lektor i matematikk. Under studietiden traff han Adriana, fra Ypacarai, som også nå er lærerutdannet, med stipend fra Norge, de flyttet sammen  og har nå to flotte barn, en gutt og en jente.
Gjennom flere år var disse og ansvarlige for oppholdet til andre studenter fra Paso Cadena.
Etter å ha følgt med Brigido i 18 år er fasitten: Han har aldri skuffet, vært til å stole på i alle ting!

Den 16 desember var vi innbudt til fest i Ypacarai. Hjemme i det enkle hjemmet til Adrianas foreldre var vi samlet, sammen med familie, og med byens dommer. Ekteskapet mellom Brigido og Adriana skulle formaliseres og legaliseres. Det var enkle omgivelser, men for en fest. Da vi kjørte innover mot hovedstaden midnattstid, var med en god følelse. Vi følte oss så beriket over å få være med på noe slikt. Det er bare utroligt å få være med å se hva litt hjelp i en spesiell periode kan bety.
Ikke alle som er blitt tilbudt hjelp, eller fått hjelp, har tatt vare på muligheten slik som Brigido  og Adriana. Men disse to er av dem som er med og inspirerer til fortsatt innsats, og bevis på at det nytter!

Fra  februar 2012 tar Brigido over som rektor for den videregående skolen i Paso Cadena, han er bedt om dette av de nasjonale skolemyndighetene. Han er  tilbake til utgangspunktet. Huset som før var misjonærbolig, og i noen år vårt hjem, det leier han av menigheten.
Brigido med kone, barn og svigerforeldre
Jeg er glad for at vi i Sueños de siste årene har kunnet hjelpe Brigido og Adriana, slik at de begge to nå blir med og former dagens barn og unge i Paso Cadena.  Uten hjelp fra støttepartnere hadde det ikke blitt studier for Brigido og Adriana, og da hadde vi alle tapt...........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar